Element: Luft
Färg: Ljusblå och silver
Dag: Lördag
Planet: Uranus och Saturnus
Passar bäst med: Vågen, Skytten och Tvillingarna
Lyckonummer: 4, 7, 11, 22, 29
Datum: 20:e januari – 18:e februari
Kristall: Ametist
Horoskop: Dagens horoskop Vattumannen

dagens horoskop vattumannen

Vattumannens personliga egenskaper

Styrkor: Självständig, vänlig, orginell och intellektuell
Svagheter: Visar inte känslor, hett temperament, kompromissar inte
Vattumannen gillar: Står upp för sin åsikt, intellektuella konversationer, umgås med vänner och vågade utmaningar 
Vattumannen ogillar: Att vara ensam, brutna löften, tråkiga tillställningar och begränsningar

Vattumannen kallas ibland för ”kunskapens stjärntecken”, och det säger en hel del om den som är född i det här tecknet. Vattumannen är ett luftens tecken och styrs av Uranus, som inom astrologin står för det positiva och framåttänkande, men också individualitet och självständighet.

Uppfinningsrik, kreativ, nytänkande, idealistisk. Orden som karaktäriserar Vattumannen är många, men gemensamt för dem är att de beskriver en person som är framåtdriven, uthållig, spontan och framför allt unik. Just det unika draget är det som främst kännetecknar en Vattuman, och det genomsyrar mer eller mindre de flesta karaktärsdragen hos de här personerna.

Den som är född i Vattumannens tecken är en intuitiv person som vågar tänka och agera självständigt. Hen är inte rädd att sticka ut och säga sina åsikter. Ofta stannar det inte vid det, en Vattuman har också svårt att stå och se på inför världens orättvisor. Då är det handling som gäller, och en Vattuman ger sig inte innan problem är lösta och missförhållanden uppklarade.

En Vattuman är vidare mycket självständig, har ständigt nya idéer och kan alltid komma på lösningar vad som än händer. Detta mycket tack vare hens ”utanför boxen”-tänk. För en Vattuman är inget omöjligt, och när hen ställs inför ett till synes hopplöst problem hittar Vattumannen likväl en lösning på det. Ett motto för Vattumannen skulle kunna vara ”aldrig ge upp”.

Historien om stjärntecknet vattumannen

Vissa kan dock uppleva Vattumannen som lite väl intellektuell och saklig, och som en följd av det också känslomässigt reserverad, men den som lärt känna en Vattuman lite mer på djupet möter en varm, lojal och omtänksam person som månar om andra. Hen har i grunden ett stort behov av närhet till andra människor och ogillar egentligen att vara ensam. När det gäller Vattumannen ska vi alltså inte stanna vid ytan utan måste blicka innanför skalet. Dock får man vara beredd på att det tar ett tag att lära känna en Vattuman då de inte släpper människor inpå livet i första taget.

Till det som är positivt är att Vattumannen trots allt trivs med sina olikartade sidor. Och den Vattuman som helt tar till sig sina unika egenskaper öppnar upp för oändligt möjligheter att gå långt i livet och lyckas både vad gäller karriären och kärleken.

Vem passar vattumannen med

Vilket stjärntecken passar vattumannen med

Vågen

Allra bäst passar Vattumannen med Vågen. De har visserligen en hel del olikheter, men också många gemensamma intressen. Båda älskar att omge sig med lyx, och njuter gärna lite extra av livets goda i form av mat, dryck, konst och musik. De lyckas ofta ta fram varandras bästa sidor, och väcker det positiva i varandras sällskap. Just därför är deras relation ofta både långvarig och djup, och vänskapen är ofta livslång.

Tvillingarna

Tvillingarna har en viss rastlöshet som Vattumannen dras till, och Tvillingarna i sin tur lockas av Vattumannens kunskap och sakliga intellekt. De vill båda ha det den andra har, och de passar bra ihop just för att de kompletterar varandra på ett positivt sätt.

Skytten

Skytten och Vattumannen har helt enkelt många likadana egenskaper. Båda gillar att resa och se nya saker, det ska gärna hända något hela tiden. Också här kompletterar de båda stjärntecken varandra, och det handlar om att ge och ta, från båda sidor.

Vattumannen karriär och pengar

Vattumannen karriär och pengar

Eftersom Vattumannen är både nyfiken och kunskapstörstande har hen alla utsikter till att bli framgångsrik på sitt jobb. Det gäller dock att det är ett arbete som är tillräckligt intressant för att hålla kvar Vattumannens intresse. Därför är det viktigt att en Vattuman väljer det jobb som passar hans eller hennes personlighet. Forskare, uppfinnare och pilot är givna yrkesval för en Vattuman. Här kommer både nyfikenheten och intellektet till sin fulla rätt. Men med sina motsägelsefulla egenskaper har Vattumannen även en rastlös och kreativ sida, och om de egenskaperna tar överhanden passar yrken som författare, föreläsare och fotograf alldeles utmärkt för en Vattuman.

Vad gäller pengar har Vattumannen, trots sin impulsiva sida, god koll på sin ekonomi. Visst är det kull att unna sig saker, och det där lyxiga livet finns alltid bakom knuten och lockar. Trots detta håller sig Vattumannen förnuftig och slösar aldrig i onödan, men när han kan hjälper han gärna andra som har det mindre bra ställt.

Att vara Vattumannen som man: En kärleksguide

Vattumannen kärlek

Vattumannen är med sin dubbla och egensinniga natur både stabil och oförutsägbar, något som också gör sig påmint när det gäller kärlek. Ena stunden saklig och en smula tråkig, nästa sekund känslomässig, social och humoristisk. För en partner är det inte alltid lätt att hänga med i skiftningarna, och det ställs stora krav på henne. Å andra sidan kan rätt partner låsa upp knutarna och få Vattumannen att slappna av och släppa loss sina mer strikta sidor. Vattumannen behöver också en partner som förstår hans frihetsbehov och brinnande engagemang för rättvisa.

Också vad gäller kärleken passar en Vattuman bäst ihop med en partner som är Våg. Här handlar det om att ge och ta, men det finns också en stor förståelse och ett perfekt samspel mellan de båda stjärntecknen.

Vattumannen kvinna: En kärleksguide

Kärlek vattumannen

Även en kvinnlig Vattuman är självständig och nyfiken och har stort frihetsbehov. Detta avspeglas självklart i hennes kärleksliv och i de partners hon fungerar bäst med. Hennes unika egenskaper gör att hon söker en partner som också han sticker ut från mängden. Hennes ombytlighet och ibland rastlösa sida kräver en partner med tålamod, och någon som klarar att stödja henne på hennes villkor, ofta med distans då ledorden för en kvinna i det här stjärntecknet är ”klara sig själv”. Vattumanskvinnan vill inte ha en partner som tar hand om henne utan dras snarare till män som också de vågar visa samma självständighet som hon själv. En vattumanskvinna vill bli älskad men inte kvävd, hon vill vara trygg men inte begränsad.

Vad gäller kärleksliv och sexualitet blir Vattumanskvinnans ombytliga och oförmodades sidor särskilt synliga. Här vill hon pröva på nytt och inte fastna i rutiner, något som passar extra bra för en partner i Vågen som lockas av det fria och otvungna i Vattumanskvinnans sällskap.

Författare