Kategorier
Pendel

Kan du själv känna att du ibland vill ha ett snabbt svar på en fråga? Det finns ramsor för att få ett svar (ole dole doff). Magic Eight Ball var ju också en pryl där man kunde fråga och få ett snabbt svar eller läsa dagens horoskop.

Men finns det en mer beprövad variant som inte går på batterier eller där ramsan alltid slutar på samma svar? Jo, genom att fråga en pendel.

En något mystisk och spännande form av verktyg för att få ett svar på en ja eller nej fråga. Så testa spå med pendeln nedanför!

Fråga pendel

Ställ din fråga till pendeln här

  Hur fungerar en pendel?

  En pendel är ett verktyg som är till för att koppla ihop dig med ditt eget inre. Detta genom att ställa frågor för guidning, vägledning och för att höja ditt medvetande” detta enligt Kelsey Patel som är en känd Reiki Healare.

  Man tror att pendeln rör på sig på ett visst sätt då små muskler i fingrarna omedvetet rör sig utefter vad man frågar.

  Enligt Patel så är pendeln ett privat verktyg som du själv ska känna en koppling till.

  ”En pendel kan vara till hjälp i flera situationer för att få mer klarhet och bättre förståelse” säger hon. ”Du kan fråga pendeln frågor om livet, kärlek, hälsa, karriär, pengar – lätta eller svåra frågor.

  En pendel kan vara gjord utav trä, metall, kristall eller glas som sedan fästs i ett snöre eller kedja.

  Hur tillförlitlig är pendeln?

  Pendeln kan vara tillförlitligt men mycket hänger på den som ställer frågan och hur den läser av pendelns rörelse.

  Då en pendel bara kan svara ”ja” eller ”nej” så är det viktigt att du formulerar frågan på ett sånt sätt som gör att du kan få ett klart svar.

  Att använda en pendel för spådom är alltså inte som att göra krona eller klave med ett mynt.

  Det du gör är att du håller i pendeln och låter den kopplas ihop med din energi. ”En pendel är i kontakt med dig och din energi i den stunden under den dagen” säger Patel.

  Det är inte fel att ställa samma fråga en dag senare. Då din energi kan vara annorlunda och svaret kan bli ett annat.

  Desto mer du använder din pendel desto mer förstår du hur den fungerar till din personliga energi.

  Vilken pendel ska man köpa?

  Likt att Harry Potters trollstav valde honom så kan detsamma sägas om en pendel.

  ”Lita på din magkänsla och tillåt dig själv att bli vägled till vilken pendel som är rätt för dig. När du väljer din pendel, hur känns den? Fokusera på känslan så kommer du att veta när du valt rätt” enligt Patel.

  Dras du till kristaller, ja då ska du välja en pendel utav kristall.

  Vill du köpa en pendel eller andra spännande produkter så kolla in vårat nyhetsbrev där du får exklusiva erbjudanden på olika produkter!

  Hur använder man en pendel?

  När du nu har valt din pendel som är perfekt för dig så är det nu dags att låta den vägleda dig. Nedan så kommer Patel´s bästa tips för att använda den!

  1. Rengör din pendel

  Likt kristaller så behöver även en pendel rengöras innan den ska användas. Detta kan du göra antingen genom att tända salvia och cirkulera ovan.
  Om din pendel tål saltvatten så är detta också ett bra sätt att rengöra den på. Alternativt så håller du den under rinnande kallt vatten.

  Rengöra pendel med salvia

  2. Förbered dina frågor

  Patel rekommenderar att man har flera olika frågor att ställa kring sin fundering. ”När man söker svar runt en situation så ställ mer än en fråga för att få så mycket insikt som möjligt” säger hon.

  3. Lär dig hur din pendel rör sig

  Det finns en tumregel för hur en pendel rör sig utifrån vad den svarar. Men du kan också försöka lista ut hur just din pendel svara till dig.  

  Börja med att hitta en bekväm plats för dig och ditt sinne. Ta några djupa andetag och öppna upp sinnet, kroppen och själen.
  Håll pendeln i din dominanta hand mellan tumme och pekfinger och fråga den ”Hur ser ja ut” eller ”Hur ser nej ut”. Du kan också fråga ”hur ser neutralt ut”.

  Enligt Patel så ska du anteckna dina resultat så vet du nu hur pendeln svara på dina frågor.

  4. Fråga pendeln svar du redan vet

  När du börjar så kan du fråga pendeln frågor till svaret du redan vet. Detta kan vara ”heter jag Lisa?” eller ”bor jag i Sverige?”. Alltså du ska fråga pendeln saker som du redan vet.

  Men kom ihåg att detta bara är ett verktyg för att komma närmare dig själv och dina känslor. Det är i slutändan alltid du själv som vet svaret på dina frågor.

  Vad betyder det när pendeln snurrar?

  Som skrivet ovan så kan man själv testa sin pendel med olika frågor för att se hur den beter sig och svarar.

  Men ett generellt sätt att tolka pendeln på finns också som visas här nedan.

  Positivt svar:

  • När pendeln roterar från höger till vänster (medurs) så betyder det att svaret är positivt.
  • När pendeln rör sig fram och tillbaka så är svaret väldigt positivt.

  Negativt

  • När pendeln roterar från vänster till höger (moturs) så indikerar det att svaret är negativt.
  • När pendeln rör sig från höger till vänster utan att rotera så betyder det att svaret är väldigt negativt.
  • Rör sig pendeln inte så betyder det att den inte vet.
  spå med pendel

  Författare

  Dela gärna!

  2 replies on “Fråga pendeln – Gör pendeltestet här!”

  Christina Angsvik Tarstadsays:

  Kan man låta någon som inte vet vad jag frågar om hålla pendeln? För då är ju inte den personen medveten om min fråga – den är bara med i energin.

  Marinasays:

  Köpte en pendel som jag testa samma dag som inköpt. Började med att fråga, ge mig ett ja och ge mig ett nej och det funkade, frågade med om det var min pendel och det svarade ja. Dagen efter frågade jag efter en sak som jag inte hittar, om den finns i huset och det gjorde den, sen frågade jag om den finns i de olika rummen men det fick jag inget svar på, frågade senare om detta var min pendel och då börjar den svara nej? Behöver jag rena den igen och börja om?
  Med vänlig hälsning,

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *