Kategorier
Spådom

Kartomanti är ett sätt att spå i kort som involverar användningen av vanliga spelkort (fransk-engelsk) för att få insikter eller förutsägelser om framtiden. Det är en teknik som har sina rötter i forntida traditioner och har utvecklats över tid.

Det liknar att spå med tarotkort då man även här förutser framtiden med hjälp utav en kortlek där varje kort har en egen betydelse.

Nedan så kan du själv testa att spå i kort och i detta fallet så spår du i tre kort. För att ta reda på hur du ska göra för att lära dig spå i kort så kan du läsa beskrivningen nedan. 

Tryck på korten nedan för att få ditt budskap i korten helt gratis.

Hur spår man i kort?

Det första man vill börja med när man spår i kort är en renad kortlek. Därefter så blandar du din kortlek för att sedan lägga ut korten på ett bord.
Nu kan du välja att plocka ett plocka ett kort eller att spå i tre kort. Om du spår i tre kort så representerar korten dåtid, nutid och framtid.

När du spridit ut korten och valt ditt tillvägagångsätt så kollar vi vad korten betyder.

Spader: Representerar en utmanande uppgift eller händelse som möter dig i framtiden.
Hjärter: Symboliserar familj, hem, relationer och kärlek
Klöver: Representerar att något positivt kommer att möta dig inom en snar framtid
Ruter: Symboliserar pengar och ekonomi

Lära sig spå i kort - Tips

Förbered platsen:

Det är viktigt med en lugn och trygg plats som tillåter att klarhet och intuition flödar.

Det är viktigt att det inte finns några känslomässiga hinder som stör platsen. Detta då det sägs att objekt kan absorbera den energi som finns i rummet.

Be en bön eller välsignelse i förväg:

Det kan också vara en bra idé att rensa bort känslor som kan komma att ligga i vägen när du ska spå i kort. Så genom att be om att du och personen du ska spå för inte har något som blockerar er känslomässigt så kan spådomen bli mer klar.

Använd månens faser:

Både nymåne och fullmåne har olika energier som kan påverka dig när du ska spå i kort. Då nymåne och fullmåne skiljer sig åt så kan det vara fördelaktigt att välja att spå när månen står olika.
Detta kan göra att budskapet kommer fram lättare.

fullmåne

Vilken kortlek att spå med?

När man spår i kort så kan man använda flera olika kortlekar, här kommer några olika.

Men den kortleken som vi använder på denna sida när vi spår i kort är en vanlig Fransk-engelsk. 

Vilken kortlek att spå med?

Hur skiljer sig tarotkort mot kartomanti?

Kartomanti och tarotkort är båda former av spådomskonst som involverar användningen av vanliga spelkort, men de skiljer sig åt på flera sätt. En av de mest uppenbara skillnaderna är antalet kort i leken. Tarotkortlekar består vanligtvis av 78 kort, medan kartomanti ofta använder kortlekar med färre kort, såsom lenormandkort (36 kort) eller Kipperkort (36 kort). Även franska spelkortlekar (52 kort) kan användas inom kartomanti.

 

En annan distinktion ligger i symboliken och tolkningen av korten. Tarotkort är kända för sin djupa symbolik och innehåller både stora och små arkana med olika arketyper och komplexa symboler. Tolkningen av tarotkort kan vara omfattande och kräva djupgående förståelse. Å andra sidan fokuserar många kartomantiska lekar mer på konkreta och vardagliga situationer. Varje kort i en kartomantisk lek har vanligtvis en tydligare och specifik betydelse, vilket kan göra tolkningen mer direkt och praktisk.

Metoden för att lägga ut korten skiljer sig också åt. I tarot används olika spridningar, som Celtic Cross eller Three-Card Spread, för att ge olika perspektiv på en fråga eller situation. Kartomanti har sina egna specifika spridningsmetoder, men dessa tenderar ibland att vara enklare och mer inriktade mot specifika aspekter av livet.

Sammanfattningsvis

Att spå i kort är ett bra alternativ när man vill ge sig på en ny form utav spådom. Vill man ha en lätt, svart eller vit metod är kartomanti ett bra alternativ.

Så tänk igenom frågor som du har och pröva dig fram!

Författare

Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *