Kategorier
Oraklet

Orakel har sin bakgrund i antika kulturer, bland annat grekisk och romersk mytologi. Orakel är vissa heliga platser och tempel dit man kunde gå när man ville ha svar, råd, upplysningar och tolka tecken från gudar. 

Orakel var ofta en symbol för kopplingen mellan människorna och den gudomliga världen. Oraklens svar ansågs på den tiden vara kraftfulla och auktoritära. 

Har du en fundering eller en fråga som du inte får besvarad?
Genom att ställa din fråga till oraklet så kan du eventuellt få lite mer klarhet i hur du ska gå tillväga. 

Så testa att fråga oraklet för att se vad oraklets svar blir!

 

Tänk på din fråga, välj 1 tarotkort och klicka på det!

När du klickar på ett utav tarotkorten så kommer du att få ditt svar direkt. 

Du kommer att få 1 tarotkort med ett svar som är ”ja”, ”nej” eller ”kanske”. 
Tillsammans med detta så kommer du också att få tips, råd och insikter kring oraklets svar. 

Att fråga oraklet är helt gratis och du kan göra det hur många gånger du vill. 

Det enda du behöver göra är att tänka på din fråga till oraklet och trycka på ett utav korten. 

Vill du ha förtydliga ditt svar så kan du prova att läsa dagens horoskopfråga pendeln samt att du kan dra tre tarotkort varje dag för att guida dig igenom dagen. 

Änglakort är en form utav orakelkort så om du är intresserad utav att testa änglakort så rekommenderar jag dig att göra det!

Hur fungerar fråga oraklet?

När du ställer din fråga till oraklet genom att trycka på ett utav tarotkorten så kommer du att få ett slumpmässigt svar. Du kommer då att få ett ”ja”, ”nej” eller ”kanske” som svar från oraklet. 

Ja: Oraklets svar är ja på din fråga. Det finns inga tveksamheter i din fråga eller svaret som oraklet ger dig. 

Nej: Oraklets svar är nej på din fråga. Svaret är negativt och det finns ingen tvekan i svaret. 

Kanske: Oraklets svar är tveksamt. Antingen så har oraklet inte förstått din fråga eller så finns det inget bra svar. Genom att fråga oraklet en gång till med en tydligare fråga så kan du eventuellt få ett annat svar.

 

Vad kan jag fråga oraklet?

Du kan fråga oraklet vilken ja eller nej fråga som helst då du alltid kommer att få ett svar.

En rekommendation är att du ställer enkla, snabba och tydliga frågor. Desto tydligare fråga till oraklet, desto tydligare svar kommer du att få. 

Exempel på frågor du kan ställa till oraklet:

Oraklet, är (personens namn) kär i mig?

Kommer jag att kunna få jobbet på (namnet på företaget).

Oraklet, kommer jag att klara min uppkörning på fredag?

Ovan är bara några exempel på frågor du kan ställa till oraklet. Som du ser så är frågorna enkla, snabba och väldigt tydliga. 
Följ det här sättet med tydliga frågor så kommer du att få bättre svar. 

Gör det mesta utav att fråga oraklet med ja eller nej frågor. Du kan fråga vad som helst till oraklet men kom ihåg att svaret du får är helt slumpmässigt. 
Hela fråga oraklet ska ses som en rolig grej och inget du ska lita på för framtida problem!

 

Vad är ett orakel?

Ett orakel är en form av spådom där en person söker svar på frågor eller förutsägelser om framtiden. Orakel har funnits i många år inom många olika kulturer och religiösa sammanhang. De har använts för att få svar på frågor om allt från personliga val till politiska och militära frågor. 

Det finns många olika former av orakel, men gemensamt för dem alla är att de använder sig av en form av symboler, tecken, eller ritualer för att få svar på frågor eller förutsägelser om framtiden. Exempel på dessa symboler kan vara runstenar, tarotkort, stjärnor, drömmar, eller något annat som anses vara ett medium för övernaturliga krafter. 

Det är viktigt att förstå att orakel ofta används som en form av rådgivning och inte som en exakt förutsägning av framtiden. Många anser att man genom orakel får en inblick i möjliga utfall och scenarion, och att det är upp till en själv att avgöra vilken väg man vill välja. Orakel har en lång historia och har ofta haft en stark påverkan på olika samhällen och människors liv. Än idag finns fortfarande många människor som vänder sig till orakel för råd och inblick i framtiden.

Kända orakel

Oraklet vid Delfi

Det mest berömda oraklet var, i antikens Grekland, Apollons orakel i Delfi. Detta orakel ansågs vara en plats där man kunde få svar från gudinnan Apollo och var en väsentlig plats för både politiska och religiösa syften. 

Oraklet i Ching 

Detta är en av de äldsta formerna av orakel i Kina. Man använde sig av 64 hexagram för att förutsäga framtiden och få svar på sina frågor.

Oraklet i Dodona 

Detta är ett av de äldsta oraklen i Grekland. Här ansåg man att man kunde få svar från Gudinnan Zeus. Oraklet är beläget i Epirus i norra Grekland.

Oraklet i Klaros 

Detta grekiska orakel var beläget i närheten av den antika staden Colophon. 

Det finns även orakel i form av tarotkort, kristaller och astrologi som används för att förutspå framtiden eller ge råd. Tarotkort är en serie av 78 kort. Kristaller är en form av orakel som består av stenar i olika material. Astrologi använder sig av en persons astrologiska tecken och planeters olika position i universum. 

 

Orakel i nutid

Även om orakel idag inte har samma auktoritet som de en gång hade, finns det fortfarande många människor som tror på deras kraft och som söker råd och svar från orakel. Idag kan orakel ta form av exempelvis tarotkort, astrologi och andra former av spådom. 

I dagens samhälle fungerar orakel fortfarande som en form av spirituell rådgivning eller som ett sätt att få ett annat perspektiv på livets olika frågor. Trots den debatt bland skeptiker om orakel och deras svar verkligen har någon riktig makt eller betydelse, så kommer oraklets mystik sannolikt att fortsätta fascinera människor under många år framöver. 

Vill du få unika erbjudanden inom de spirituella, andliga och övernaturliga?

Bli då medlem i ett vårat kostnadsfria nyhetsbrev där du får chans att vinna produkter, otroliga erbjudanden på allt från andevärlden, tarotläggning och mycket mera!

Läs om nyhetsbrevet här!

.

Författare

Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *